Grøn pastasauce til kyllingekødboller

Grøn pastasauce til kyllingekødboller

30 min
Små krydrede kyllingekødboller med smag af citron, hvidløg og persille. God smag sammen med spaghetti og ostesauce fyldt med grønne grøntsager.
https://www.arla.dk/opskrifter/gron-pastasauce-til-kyllingekodboller/

Sådan gør du

Kyllingekødboller
  • Rør det hakkede kød godt med persille, citronskal, hvidløg og salt. Form farsen til 24 rustikke kødboller (a ca. 1 spsk). Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Kog kødbollerne ved kraftig varme og uden låg i ca. 3 min. Gem ca. 1 dl kogevand. Hæld kødbollerne i en sigte og hold dem varme.
Grøn pastasauce
  • Kom den ene dl kogevand tilbage i gryden sammen med pastasauce og broccoli. Bring sauce og broccoli i kog under omrøring. Tilsæt squash, bønner, chili og salt, bring atter saucen i kog, stadig under omrøring og varm godt igennem. Tilsæt persille og kødboller og smag til.
  • Hæld den grønne pastasauce over nykogt spaghetti og server straks med citronsaft ved siden af.
Energiindhold for hele retten:

9796 kJ / 2341 kcal

Næringsindhold pr. 100g

259 kJ / 62 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 31,6 % 4,8 g
Kulhydrat: 42,6 % 6,5 g
Fedt: 25,8 % 1,8 g
Relateret video
Sådan koger du pasta

Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.

Ingredienser

Kyllingekødboller
400 g Hakket kyllingekød
3 spsk Hakket bredbladet persille
2 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
1 Lille finthakket fed hvidløg
¾ tsk Groft salt
1½ liter Vand
1½ tsk Groft salt
Grøn pastasauce
4 dl Ostesauce
300 g Broccoli i buketter
1 Grøn squash i tern (ca. 200 g)
200 g Edamamebønner
1 Grøn chilipeber i tynde ringe
½ tsk Groft salt
2 dl Blade af bredbladet persille
Tilbehør
300 g Tørret fuldkornsspaghetti - koges
Friskpresset citronsaft