Grøntsagsgryde med citrongræs

Citrongræs giver en fin, pikant citrussmag.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Grøntsagsgryde med citrongræs

Citrongræs giver en fin, pikant citrussmag.

Antal portioner
  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt
  • 500 g kartofler i tern
  • 3 gulerødder i grove stykker
  • 250 g Karolines Køkken® Kvark 0,3%
  • 2 æggeblommer
  • 2 spsk hvedemel
  • 1½ spsk finthakket citrongræs
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 500 g skinke- eller wokstrimler
  • 5 forårsløg i 3 cm stykker
  • 200 g optøede, frosne ekstrafine ærter

Tilbehør

  • 240 g landbrød

Fremgangsmåde:

Bring vand tilsat salt i kog i en stor gryde. Tilsæt kartoflerne og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 7 min. Tilsæt gulerødder og kog i yderligere ca. 8 min. Tag ½ liter kogevand fra. Lad grøntsagerne dryppe af i et dørslag.

Kom kvarken i gryden og pisk æggeblommer, mel, citrongræs, salt og peber i. Rør den ½ liter kogevand i kvarkblandingen. Bring saucen i kog under omrøring og tilsæt kartofler, gulerødder, kød, forårsløg og ærter. Bring atter retten i kog, nu under forsigtig omrøring. Smag til og server straks.

Tip

Hvis saucen bliver for tyk, kan man tilsætte lidt ekstra vand.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9960 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 35,4 g
  • Protein: 32 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 17 %
Print