Grøntsagsfad med grillet flanksteak

Smukt ser det ud og dejligt smager det....masser af rå og letkogte grøntsager med hvidløgsdressing og en rosastegt flanksteak.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Grøntsagsfad med grillet flanksteak

Smukt ser det ud og dejligt smager det....masser af rå og letkogte grøntsager med hvidløgsdressing og en rosastegt flanksteak.

Antal portioner

Grillet flanksteak

  • 1 flanksteak (ca. 400 g)
  • 2 tsk rapsolie
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Hvidløgsyoghurt

  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt
  • ½ kg skrubbede små nye kartofler
  • 250 g skrællede hvide asparges i halve
  • 250 g cocktailtomater i halve
  • 100 g ærter - gerne friskbælgede
  • 100 g strimlet romainesalat
  • 3 forårsløg i tynde ringe (ca. 50 g)

Tilbehør

  • 200 g ristet groft flute

Fremgangsmåde:

Grillet flanksteak

Lad en grillpande blive godt varm - ca. 4 min. ved kraftig varme. Pensl flanksteaken med olie og grill den ca. 1 min. på hver side. Skru ned til jævn varme og grill kødet ca. 6 min. på hver side. Drys med salt og peber. Skær kødet i meget tynde skiver lige inden serveringen.

Hvidløgsyoughurt

Vend yoghurt, hvidløg, salt og peber sammen og stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Bring vand tilsat salt i kog i en stor gryde. Kog kartoflerne ved svag varme og under låg i ca. 8 min. Tilsæt aspargesene, bring atter vandet i kog og kog i yderligere ca. 5 min. eller til kartofler og asparges er møre. Hæld vandet fra grøntsagerne og lad dem dampe tørre.

Anret, på et rundt fad, felter af kartofler, asparges, tomater, ærter, salat og forårsløg. Læg til sidst kødet i midten og server fadet med hvidløgsyoghurt og ristet flute.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8600 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33,9 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 25 %
Print