Kartoffelsalat med bagte kartofler
45 min

Kartoffelsalat med bagte kartofler

En lækker fyldig kartoffelsalat med bl.a. bagte kartofler, æbler, savojkål og rødløg....næsten et måltid i sig selv. Suppleret med hvidløgsskyr og flanksteak et måltidet fuldendt.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kartoffelsalat med bagte kartofler

En lækker fyldig kartoffelsalat med bl.a. bagte kartofler, æbler, savojkål og rødløg....næsten et måltid i sig selv. Suppleret med hvidløgsskyr og flanksteak et måltidet fuldendt.

Antal portioner
  • 1 kg skrubbede kartofler i 1 cm skiver
  • 1 tsk groft salt

Hvidløgsskyr

Flanksteak

  • 25 g smør
  • 1 flanksteak (ca. 450 g)
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 250 g fintstrimlet savojkål
  • 1 liter kogende vand
  • 1 agurk i stave (ca. 250 g)
  • 1 tsk groft salt
  • 1 finthakket rødløg (ca. 100 g)
  • 2 røde æbler i tynde både (ca. 200 g)

Pynt

  • olivenolie

Fremgangsmåde:

Fordel kartoflerne på en plade med bagpapir. Drys med salt og bag kartoflerne midt i ovnen.

Hvidløgsskyr

Vend skyren med hvidløg, olivenolie og salt. Stil skyren tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Flanksteak

Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun steaken ca. 1 min. på hver side og drys med salt og peber. Steg derefter kødet ved svag varme i ca. 12 min. - vend af og til. Tag flanksteaken op og lad den hvile tildækket - skær kødet i tynde skiver lige inden serveringen.

Kom savojkålen i en skål og hæld kogende vand over til det dækker. Lad kålen trække i ca. 3 min., hæld vandet fra og brus over med koldt vand. Tør savojkålen godt og bland den med agurkestave og salt. Læg, i et stort fad, en bund af savojkål og agurk, fordel de lune kartofler og top op med æblebåde og rødløg. Server kartoffelsalaten med hvidløgsskyr (med lidt olivenolie på toppen) og flanksteak.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 225° - varmluft.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9100 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 25 %
Print