Grøntsagsspaghetti med kødboller
45 min

Grøntsagsspaghetti med kødboller

Skøn pastaret med masser af grønt og lækre kødboller i cremet tomatsauce. En ret der emmer af Lady og vagabonden.
Bedømmelse (15 vurderinger)

Min bedømmelse:

Grøntsagsspaghetti med kødboller

Skøn pastaret med masser af grønt og lækre kødboller i cremet tomatsauce. En ret der emmer af Lady og vagabonden.

Antal portioner

Kødboller

  • 500 g hakket svine- og kalvekød max. 10% fedt
  • 1 lille finthakket zittauerløg (ca. 50 g)
  • 1 æg
  • 2 spsk revet citronskal (usprøjtet)
  • 1 dl finthakkede friske basilikumblade
  • 3 spsk havregryn
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Grøntssagsspaghetti

  • 2½ liter vand
  • 2 tsk groft salt
  • 300 g tørret fuldkornsspaghetti
  • 1 grøn squash i ultra tynde strimler (ca. 300 g)
  • 4 gulerødder i ultra tynde strimler (ca. 300 g)

Pynt

  • friske basilikumblade

Fremgangsmåde:

Kødboller

Rør kød, løg og de øvrige ingredienser godt sammen i en skål og lad farsen hvile. Bring 1 liter letsaltet vand i kog. Form ca. 30 kødboller og kom dem forsigtigt i kogevandet. Kog kødbollerne ved jævn varme og uden låg i ca. 5 min. Hæld kogevandet fra gryden og tilsæt tomatsaucen. Bring saucen i kog ved jævn varme og under omrøring.

Grøntssagsspaghetti

Bring imens vand tilsat salt i kog i en stor gryde. Kog spaghettien i ca. 8 min. til den er mør, men uden at være blød. Kom grøntssagsstrimlerne i kogevandet og giv dem et hurtigt opkog ca. 1 min. Hæld grøntsager og spaghetti til afdrypning i et dørslag.

Fordel grøntssagsspaghettien i 4 dybe tallerkener og hæld kødboller i tomatsauce over. Pynt med basilikumblade og server straks.

Tip

Der findes forskellige specialredskaber til at lave tynde strimler af grøntsager, fx en julienneskræller. Du kan også anvende en almindelig kartoffelskræller, hvilket giver en lidt bredere strimmel.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10070 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 45,5 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 24 %
Print