Gulerodskage
Bedømmelse (119)

Min bedømmelse:

Fryseegnet

Tilberedningstid: 60+ min

Gulerodskage

Skøn gulerodskage - eller squashkage -med flødeostglasur. En god klassisk skærekage, der vækker begejstring hos de fleste.

Opskriften gælder for 12 personer

  • 200 g blødt smør
  • 200 g brun farin (3 14 dl)
  • 3 æg
  • 200 g hvedemel (3 14 dl)
  • 2 tsk stødt kanel
  • 2 tsk bagepulver
  • 5 fintrevne gulerødder (300 g)
  • 75 g hakkede valnøddekerner
  • 1 12 dl rosiner

Flødeost-glasur

  • 200 g Arla Buko® Naturel
  • 2 spsk vand
  • 50 g flormelis (1 dl)
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 2 tsk friskpresset citronsaft

Pynt:

  • hakkede valnøddekerner
  • fintrevet citronskal (usprøjtet)

Pisk smør, farin og æg godt sammen. Bland hvedemel, kanel og bagepulver sammen og vend det i smørblandingen skiftevis med gulerødder, valnøddekerner og rosiner. Fordel dejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter) og bag kagen midt i ovnen.

Flødeost-glasur

Skær flødeosten i mindre stykker og rør den godt sammen med vand, flormelis, citronskal og -saft. Vær præcis med at måle flormelis af; kommer der for meget i bliver glasuren tynd. Smør "glasuren" på den kolde gulerodskage og pynt med valnøddekerner og revet citronskal.

Tips

Gulerødder kan erstattes af 300 g groftrevet squash.

Dejen kan bruges til gulerodsmuffins. Kom ca. ½ dl dej i hver muffinsform og bag kagerne midt i ovnen i ca. 15 min. ved 200° . En portion dej giver ca. 18 gulerodsmuffins.

Bagetid

Ca. 1 time ved 175°.

Tips

Frysetip: Kagen kan fryses uden flødeost-glasur.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 21600 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,3 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 53 %
  • Alkohol: 0 %