Gyoza - Japanske dumplings

Gyoza - Japanske dumplings

1 time
Her får du opskriften på gyoza - japanske dumplings - som muligvis bliver din nye livret. Gyoza er oprindeligt en kinesisk ret, som japanerne har taget til sig og gjort til deres egen. Disse hjemmelavede gyozaer er lavet med en fars på svinekød, spidskål, soja, sesamolie og foråsløg, som giver en helt skøn og unik smag til retten - men man kan nemt krydre sin fars med de smage, man bedst kan lide. Nyd de smagfulde gyoza som snack, forret eller server dem som hovedret med en nudelsalat.
https://www.arla.dk/opskrifter/gyoza---japanske-dumplings/

Sådan gør du

Gyoza
  • Bland spidskål og salt godt sammen i en skål. Lad det stå i ca. 20 min. Vrid så meget vand som muligt fra spidskålet - evt. i et viskestykke.
  • Rør det sammen med de øvrige ingredienser, på nær gyozadejen, til en sammenhængende fars.
  • Fordel ca. 1 spsk. fars ud på hver gyozadej.
  • Fugt kanten med lidt vand og fold dejen omkring farsen, så den lukker tæt. Fold dejen i små lag eller vifter.
  • Lad sesamolien blive godt varm i en stor stegepande med låg, og steg gyozaposernerne i ca. 1-2 min. til de er gyldne i bunden.
  • Tilsæt vand på panden og kom låg på. Damp gyozaerne i ca. 5 min.
  • Fjern låget og lad dem stege ca 1 min. til vandet er fordampet.
  • Server straks med dipsauce, soja eller sød chilisauce.
Dipsauce
  • Bland alle ingredienserne sammen og servér til gyozaerne.

Del evt. tilberedningen af dine Gyoza op, og tilbered ad to omgange. Hold første portion varm i ovnen med lidt væde ved ca. 75°.

Energiindhold for hele retten:

10705 kJ / 2559 kcal

Næringsindhold pr. 100g

672 kJ / 161 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 21,2 % 8,4 g
Kulhydrat: 39,7 % 15,7 g
Fedt: 39,1 % 7,1 g
Mere inspiration

Lyst til endnu en smag, der har oprindelse i østen?

Relateret video
Sådan krammer du kål

Ingredienser

Goyza
½ Spidskål, fintsnittet
1 tsk Groft salt
400 g Hakket grisekød (ca. 12% fedt)
2 Fed hvidløg, finthakket
½ bundt Forårsløg i meget tynde skiver
1 spsk Frisk ingefær, fintrevet
2 spsk Sojasauce
2 spsk Ristet sesamolie
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
28 Stykker gyozadej
1 spsk Sesamolie eller anden olie til stegning
1 dl Vand
Dipsauce
5 spsk Creme fraiche
4 spsk Sojasauce
1 spsk Friskpresset limesaft
1 spsk Rød chilipeber, finthakket
2 tsk Sukker