Gyros

Gyros

60+ min
Gyros kommer oprindeligt fra Grækenland, men er idag udbredt i hele verden. Den traditionelle gyros laves med lam, men oftere og oftere ses den tilberedt med gris. Denne opskrift på gyros består da også af nakkekoteletter af gris. Hjemmelavet gyros er nemt og hurtigt at tilberede, og så smager det dejligt af exotiske krydderier. Server gyros som kebab i fladbrød med tzatziki og grønt. Eller prøv noget nyt, og server den med vores lækre polentafritter og aioli.
https://www.arla.dk/opskrifter/gyros/

Sådan gør du

Gyros
  • Fjern eventuelt fedt fra kødet.
  • Skær kødet i tynde strimler og læg det i en skål.
  • Vend olie, tomatpuré, krydderier og løg i.
  • Lad kødet marinere tildækket på køl i min. 4 timer - gerne til dagen efter.
  • Lad en pande blive godt varm.
  • Tilsæt salt til kødet.
  • Svits ca. ⅓ af kødet i ca. 3 min. - rør af og til, men ikke så meget at panden bliver kølet ned.
  • Tag kødet op og hold det varmt. Gentag med resten af kødet.
Fladbrød med gyros
  • Vend rødløg og limesaft sammen.
  • Lun fladbrødene.
  • Kom tzatziki på fladbrødene og fordel rødløg, tomater, agurk, persille, og det nystegte kød på brødene.
  • Rul fladbrødet tæt om fyldet.
  • Kom et stykke bage- eller smørrebrødspapir om den nederste halvdel af rullekebab'en og spis med det samme.

Server din gyros med tzatziki og polentafritter

Energiindhold for hele retten:

9675 kJ / 2312 kcal

Næringsindhold pr. 100g

592 kJ / 141 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 22 % 7,7 g
Kulhydrat: 35,8 % 12,5 g
Fedt: 42,2 % 6,7 g

Ingredienser

Gyros
400 g Nakkekoteletter
2 spsk Olivenolie
2 spsk Tomatpuré
1 spsk Stødt spidskommen
1 spsk Herbes de Provence
½ tsk Tørrede chiliflager
3 Finthakket fed hvidløg
1 tsk Groft salt
Fladbrød med fyld
2 Rødløg i strimler
2 tsk Friskpresset limesaft
300 g Tzatziki
4 Fladbrød
200 g Blommetomater i store tern
½ Agurk i tern
2 dl Grofthakket bredbladet persille