Hakkebøf med marineret grønt

Milde grøntsager får her modspil af en kraftig men aromatisk marinade. Skøn sammen med osteflager og grillet kød.
Bedømmelse (9 vurderinger)

Min bedømmelse:

Hakkebøf med marineret grønt

Milde grøntsager får her modspil af en kraftig men aromatisk marinade. Skøn sammen med osteflager og grillet kød.

Antal portioner
  • 3 spsk finthakkede soltørrede tomater
  • 2 spsk kogende vand
  • 1 spsk olivenolie
  • ½ spsk hvidvinseddike
  • ½ spsk dijonsennep
  • 50 g kapers uden lage
  • 2 agurker (ca. 700 g)
  • 5 forårsløg i meget tynde ringe (ca. 100 g)
  • 200 g dampede grønne asparges i mundrette bidder
  • 100 g rensede babyspinatblade
  • 50 g fast ost i tynde flager, fx Castello® Cheddar Matured

Grillede hakkebøffer

  • 500 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • 2 små knuste hvidløgsfed
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 300 g groft speltbrød

Fremgangsmåde:

Kom de hakkede tomater og det kogende vand i en stor skål. Lad tomaterne trække i ca. 2 min. Vend olie, eddike, sennep og kapers sammen med tomaterne. Flæk agurkerne og skrab kernerne ud, fx med en teske. Skær agurkerne i tern og vend dem i dressingen sammen med forårsløg og asparges. Vend spinatbladene i salaten, kom den i et stor fladt fad og fordel osteflagerne på toppen.

Grillede hakkebøffer

Lad en grillpande blive godt varm – ca. 4 min. ved kraftig varme. Bland det hakkede kød med hvidløg, salt og peber og form det til 4 hakkebøffer. Grill bøfferne ca. 5 min. på hver side.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8930 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22 g
  • Protein: 32 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 28 %
Print