Oksehøjreb og vintergrøntsager

En rigtig dejlig gæsteret, hvis man skal være mange. Et skønt stykke kød, dejlige danske vintergrøntsager og en herlig bagt kartoffelmos med smag fra hvidløg.
Bedømmelse (7 vurderinger)

Min bedømmelse:

Oksehøjreb og vintergrøntsager

En rigtig dejlig gæsteret, hvis man skal være mange. Et skønt stykke kød, dejlige danske vintergrøntsager og en herlig bagt kartoffelmos med smag fra hvidløg.

Opskriften gælder for 12 personer

  • 2¾ kg oksehøjreb uden ben
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 4 dl vand

Sauce

Vintergrøntsager

  • 100 g grofthakkede hasselnøddekerner
  • 1½ liter vand vand
  • 1½ tsk groft salt
  • 1 knoldselleri i stave
  • 600 g rosenkål i halve
  • 50 g smør
  • ½ tsk groft salt
  • 1 dl hakket frisk kruspersille

Tilbehør

  • bagt kartoffelmos med hvidløg - se link

Indkluderet i opskriften

Fremgangsmåde:

Rids højrebets fedtkant og læg stegen på ovnens rist i bradepanden. Støt evt. stegen med sammenkrøllet alufolie, så den ligger lige. Drys med salt og peber og brun stegen nederst i ovnen. Skru ned og hæld vand i bradepanden. Steg oksehøjrebet færdigt - dryp kødet med stegesky 2-3 gange. Tag stegen ud og mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur. Den skal være ca. 55°. Lad stegen hvile tildækket (ikke fedtkanten) i ca. ½ time.

Sauce

Skum fedtet af stegeskyen og kog den ind ved kraftig varme til der er ca. 1 dl. Tilsæt rødvinssauce og varm saucen igennem under omrøring. Kom evt. sky fra kødet i og smag til.

Vintergrøntsager

Kom imens nødderne i en stor gryde og rist dem ved jævn varme og under omrøring i ca. 5 min. Tag dem op. Bring vand tilsat salt i kog i gryden. Tilsæt selleri og rosenkål og kog dem ved kraftig varme og uden låg i ca. 3 min. Lad grøntsagerne dryppe af i en sigte. Smelt smørret i en stegegryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tilsæt selleri, rosenkål og salt. Svits grøntsagerne i ca. 3 min. og vend nødder og persille i. Smag til.

Genvej

Rosenkål og selleri kan koges ca. 4 timer før, de skal svitses.

Bruning

Ca. 15 min. ved 250°.

Stegetid

Ca. 1 time ved 175°.

Drikkevarer

Rødvin - sydfransk syrah eller en australsk shiraz.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 58320 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 77,3 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 23 %
  • Fedt: 54 %
Print