Hash browns

Hash browns

20 min
Hash browns er populær amerikansk morgenmad, der ofte serveres med sprødstegt bacon, baked beans og røræg. Hash browns ses i forskellige udformninger, størrelser og smag, men hash browns består af kartofler, der er revet eller skåret i tern og stegt på panden. Vi har valgt at komme et æg i vores hash browns, for at få den mere traditionelle sammenhængende stegte kartoffelkage, og samtidig for komme lidt væk fra det, vi kender som en rösti. Prøv også en hash browns variation med persille og løg, som giver mere smag og dybde.
https://www.arla.dk/opskrifter/hash-browns/

Sådan gør du

Hash browns
  • Skræl kartoflerne og riv dem groft. Kom de revne kartoffel i en stor skål og vask dem i koldt vand i ca. 1 min.
  • Sigt vandet fra, og pres kartoflerne fri for væde fx ved at vride dem i et rent viskestykke. Vend de revne kartofler sammen med æg, salt og peber.
  • Varm olie og smør i en stor stegepande.
  • Læg kartoffelblandingen i 4 små portioner i panden, ca. 1 dl pr. portion og tryk dem flade med en spatel.
  • Steg hash browns'ene ved jævn varme og under låg i ca. 5 min., på hver side, indtil de er gyldenbrune. Server straks.

Giv dine hash browns et ekstra niveau og tilføj blandingen 1 dl finthakket persille og 1 finthakket løg. Du kan vælge at stege en stor hash brown og bruge den som tilbehør til aftensmaden. Vend "pandekagen" ved hjælp af en flad tallerken - og beregn længere stegetid.

Energiindhold for hele retten:

3186 kJ / 761 kcal

Næringsindhold pr. 100g

635 kJ / 152 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 7,1 % 2,6 g
Kulhydrat: 35,2 % 13,1 g
Fedt: 57,7 % 9,9 g

Ingredienser

Hash browns
2 Bagekartofler (ca. 400 g)
1 Sammenpisket æg
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
2 spsk Smagsneutral olie, fx rapsolie
20 g Smør