Havregrynsscones
30 min

Havregrynsscones

Der er kærnemælk, kanel og rosiner i disse herlige scones. Nyd dem lune til fx et glas iskold mælk eller en kop dampende varm te.
Bedømmelse (16 vurderinger)

Min bedømmelse:

Havregrynsscones

Der er kærnemælk, kanel og rosiner i disse herlige scones. Nyd dem lune til fx et glas iskold mælk eller en kop dampende varm te.

12 stk. pr. portion

Antal portioner
  • 2 æg
  • 2 spsk akaciehonning
  • 50 g blødt smør
  • 1 dl kærnemælk
  • 250 g hvedemel (ca. 4¼ dl)
  • 3 tsk bagepulver
  • 1 tsk stødt kanel
  • ½ tsk groft salt
  • 50 g havregryn (ca. 1½ dl)
  • 50 g rosiner

Pensling

  • 1 sammenpisket æg

Fremgangsmåde:

Pisk æggene med honning. Rør det bløde smør ud i æggene sammen med kærnemælken. Tilsæt de øvrige ingredienser og slå dejen godt sammen. Rul dejen ud (ca. 1½ cm tyk) på et meldrysset bord. Udstik 12 scones med et glas eller lignende. Læg dem på en plade med bagepapir og pensl med æg. Bag havregrynsscones"ne midt i ovnen - de skal være hævede og gyldne i kanten.

Scones serveres lune og nybagte med smør - og gerne med et glas mælk eller en kop te.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 200°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 8530 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16,1 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 61 %
  • Fedt: 28 %
Print