Haydari - tyrkisk inspireret dip

Dip lavet af peberfrugt, hvid salt ost, persille, hvidløg og stærk chilipasta. Godt til brød og grøntsagsstave.
Bedømmelse (38 vurderinger)

Min bedømmelse:

Haydari - tyrkisk inspireret dip

Dip lavet af peberfrugt, hvid salt ost, persille, hvidløg og stærk chilipasta. Godt til brød og grøntsagsstave.

Opskriften gælder for 12 personer

Tilbehør

  • 300 g brød
  • 300 g bladselleri
  • 300 g agurk i stave

Fremgangsmåde:

Skær peberfrugterne i kvarte og befri dem for stilk, skillevægge og kerner. Læg peberfrugterne på en bageplade og grill dem øverst i ovnen - til de er sortplettede. Lad de grillede peberfrugter køle af i en plastikpose egnet til madlavning. Pil skindet af og skær peberfrugtkødet i grove stykker. Kom det i blenderen sammen med ost, persille, olie, vand, hvidløg og chilipasta. Blend til en lidt grov salat og smag til. Server den krydrede salat som dip med brød, bladselleri- og agurkestave.

Tip

Salaten kan opbevares i en tæt boks i køleskabet op til to døgn, men hvidløgssmagen bliver noget stærkere.

Grill

Ca. 10 min.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10220 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 30 %
  • Fedt: 54 %
Print