Hjemmelavet leverpostej med kyllingelever - til baby
  • Arla
  • Opskrifter
  • Hjemmelavet leverpostej med kyllingelever - til baby

Hjemmelavet leverpostej med kyllingelever - til baby

60+ min
Fryseegnet
Hjemmelavet leverpostej med kyllingelever, kartofler og broccoli. Prøv at lave denne nemme kyllingeleverpostej - så er der lækkert pålæg til frokost og madpakker. Den hjemmelavede leverpostej er velegnet til babyer i alderen 9-12 mdr.
https://www.arla.dk/opskrifter/hjemmelavet-leverpostej-med-kyllingelever---til-baby/

Sådan gør du

Hjemmelavet leverpostej
  • Skær kartofler i mindre stykker og kog dem i usaltet vand og under låg i 10-15 min. eller til de er helt møre.
  • Lad broccoli koge med de sidste 3-4 min.
  • Hæld vandet fra grøntsagerne og lad dem køle lidt af.
  • Rens kyllingeleverne for sener og hinder.
  • Kom grøntsager, kyllingelever, æg og de øvrige ingredienser i en skål og blend det fx med en stavblender til blandingen er jævn.
  • Fordel blandingen i 2 smurte ovnfaste skåle. Bag postejerne midt i ovnen ca. ½ time ved 175° - traditionel ovn.

Smør postejen på rugbrød og skær det ud i små mundrette stykker. Server hapserne med kogte kartofler, broccoli og drikkeklar tilskudsblanding i en kop.

Energiindhold for hele retten:

1565 kJ / 374 kcal

Næringsindhold pr. 100g

385 kJ / 92 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 43,8 % 9,9 g
Kulhydrat: 29,6 % 6,7 g
Fedt: 26,6 % 2,8 g

Ingredienser

Hjemmelavet leverpostej
3 Skrællede kartofler (ca. 150 g)
50 g Broccoli i buketter
150 g Optøede, frosne kyllingelever
1 Æg
½ tsk Tørret timian
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Serveringsforslag
Rugbrød
Kogte blandede grøntsager, fx kartofler og broccoli