Hot rød suppe med rugbrødscroutoner
45 min

Hot rød suppe med rugbrødscroutoner

Denne smukke suppe er billig og dejligt mættende.
Bedømmelse (15 vurderinger)

Min bedømmelse:

Hot rød suppe med rugbrødscroutoner

Denne smukke suppe er billig og dejligt mættende.

Antal portioner

Rugbrødscroutoner

  • 300 g fuldkornsrugbrød i små tern
  • 10 g smeltet smør
  • 1 dl fintklippet purløg

Fremgangsmåde:

Tag ca. 100 g peberfrugt fra og hak det fint. Skyl linserne grundigt og kom dem i en tykbundet gryde sammen med resten af peberfrugterne, løg, chili, tomatpuré og vand. Kog blandingen ved svag varme og under låg i ca. 20 min. Blend grøntsager og vand med en stavblender til suppen er glat. Tilsæt fløde og salt. Bring atter suppen i kog, under omrøring og smag til.

Rugbrødscroutoner

Bland imens rugbrød og fedtstof på en plade med bagepapir. Rist rugbrødscroutonerne midt i ovnen, til de er sprøde - vend rundt i rugbrødet et par gange under ristningen.

Bland det hakkede peberfrugt med purløg. Server rugbrødsdrys og peberfrugtdrys til den varme suppe.

Tips

Vil man have en rigtig hot suppe, kan man lade være med at fjerne de hvide vægge i chilipeberne - det er der meget af styrken sidder. Man kan "skrue op og ned" for styrken afhængig af hvor meget af de hvide vægge man tager med.

De sprøde rugbrødscroutoner smager dejligt som snack, som drys på yoghurt, tykmælk o.l. eller som drys på en salat.

Ristning

Ca. 15 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8010 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 45 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 63 %
  • Fedt: 22 %
Print