Hvedegrød og figenkompot
45 min

Hvedegrød og figenkompot

En ugentlig grøddag er sundt både for krop og pengepung. Hvad med at prøve en ny og spændede variation, der sætter kulør på hverdagen.
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Hvedegrød og figenkompot

En ugentlig grøddag er sundt både for krop og pengepung. Hvad med at prøve en ny og spændede variation, der sætter kulør på hverdagen.

Antal portioner

Figenkompot

  • 200 g tørrede figner
  • 2½ dl vand
  • 50 g grønne eller lyse rosiner
  • 50 g tørrede tranebær

Fremgangsmåde:

Bring vand, bulgur og rugkerner i kog i en tykbundet gryde og kog blandingen under omrøring i ca. ½ min. Tilsæt mælk og bring atter blandingen i kog. Lad grøden koge ved svag varme og under låg i ca. 20 min. Rør af og til. Tag låget af gryden, tilsæt salt og kog grøden i ca. 2 min. Vend halvdelen af fraichen i, varm grøden igennem og smag til.

Figenkompot

Fjern imens spidsen af fignerne og klip dem i strimler. Kom figenstrimler og vand i en gryde og bring blandingen i kog. Kog den ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Mos figenblandingen let. Tilsæt rosiner og tranebær og kog i yderligere ca. 5 min., stadig ved svag varme og under låg. Smag til.

Ved serveringen

Kom hvedegrøden i en varm skål og server den sammen med resten af fraichen og lun eller kold figenkompot.

Tips

Grøden kan også serveres med koldt smør og kanelsukker (blandingsforhold: 1 tsk kanel blandet med 2 spsk sukker).

Figenkompotten kan opbevares i køleskabet i ca. 1 uge. Den smager også godt til fx gul ost.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10732 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 51,6 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 67 %
  • Fedt: 20 %
Print