Hvedegrød og krydret chutney

Grød med chutney - en ny og spændende kombination.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Hvedegrød og krydret chutney

Grød med chutney - en ny og spændende kombination.

Antal portioner

Krydret chutney

  • 1 agurk
  • 200 g cocktailtomater i tern
  • 1 mangofrugt i tern
  • 1 spsk fintrevet frisk ingefær
  • 200 g rørsukker (ca. 2¼ dl)
  • ¼ tsk groft salt
  • 2 dl ufarvet lagereddike

Hvedegrød

  • 2 dl vand
  • 100 g knækkede hvedekerner (ca. 1½ dl)
  • 125 g grødris (ca. 1½ dl)
  • 1 liter letmælk
  • 1 tsk groft salt
  • 75 g smuttede mandler
  • 3 spsk hakkede friske citronmelisseblade

Fremgangsmåde:

Krydret chutney

Flæk agurken og skrab kernerne ud med en teske. Riv agurken og kom den og de øvrige ingredienser i en gryde. Bring blandingen i kog og kog chutneyen ved kraftig varme og uden låg i ca. 10 min. Smag til - chutneyen skal være sur/sød.

Hvedegrød

Kom imens vand, hvedekerner og ris i en tykbundet gryde og bring det i kog. Kog blandingen ved jævn varme og under omrøring i ca. 1 min. Tilsæt mælken og bring atter blandingen i kog. Kog den ved svag varme og under låg i ca. ½ time - rør af og til. Tilsæt salt og smag til. Kog evt. hvedegrøden uden låg ca. 2 min. hvis den er for tynd.

Kom mandlerne i en tør pande og rist dem ca. 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme til de er gyldne. Hak mandlerne groft.

Ved serveringen

Vend den hakkede citronmelisse i grøden. Kom den i en stor varme skål og drys med de ristede mandler. Server den varme grød sammen med den lune eller kolde chutney.

Tips

Grøden smager også dejligt serveret med kanelsukker - udelad i så fald citronmelisse og chutney.

Krydret chutney kan fint serveres til en lagret gul ost.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 11580 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13,2 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 72 %
  • Fedt: 17 %
Print