Indbagt laks med salsa verde og spinatsalat
45 min

Indbagt laks med salsa verde og spinatsalat

Indbagt laks i filodej med salsa verde og sprød spinatsalat med quinoa. En smagfuld ret, der emmer af sundhed og er en fryd for øjet!
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Indbagt laks med salsa verde og spinatsalat

Indbagt laks i filodej med salsa verde og sprød spinatsalat med quinoa. En smagfuld ret, der emmer af sundhed og er en fryd for øjet!

Antal portioner

Salsa verde

  • 2 dl friske basilikumblade
  • 2 dl babyspinatblade
  • ½ dl olivenolie
  • 2 spsk rødvinseddike
  • 1 spsk kapers
  • 2 små pillede hvidløgsfed
  • 50 g daggammelt franskbrød
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 500 g laksefilet - uden skind
  • 4 plader filodej (ca. 125 g)
  • 1 æggeblomme - til pensling
  • ½ spsk sorte sesamfrø

Spinatsalat

Pynt

  • friske basilikumblade

Tilbehør

  • 240 g groft flute

Fremgangsmåde:

Salsa verde

Skyl basilikum og spinat, lad det dryppe godt af i en sigte og kom det i en skål. Tilsæt olie, eddike, kapers og hvidløg. Blend blandingen groft med en stavblender. Smuldr brødet i små stykker og tilsæt det. Blend kortvarigt til en grov salsa verde - man må gerne kunne se de forskellige ingredienser i blandingen. Tilsæt salt og peber, og smag til.

Skær laksen i 4 lige store stykker. Læg de 4 filodejsplader oven på hinanden og klip dem i 4 lige store stykker (ca. 9 x 10 cm). Placer et stykke laks midt på en af filodejsbunkerne. Fordel ca. 1 spsk salsa verde på laksen og luk filodejspakken ved at folde siderne sammen om laksen. Vend pakken med lukningen nedad. Gentag med resten. Pensl pakkerne med æg og drys med sesamfrø. Bag pakkerne midt i ovnen. Stil den resterende salsa verde tildækket i køleskabet.

Spinatsalat

Læg spinatbladene på et stort fad. Fordel quinoa, æbler, rødløg og salatost herpå og vend salaten forsigtigt sammen. Pynt med basilikumblade. Server spinatsalaten sammen med filodejpakkerne og salsa verde.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 250° - traditionel ovn.

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 14040 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 25,7 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 44 %
Print