Jordbærdessert med vaniljesauce og jordbærsirup
60+ min

Jordbærdessert med vaniljesauce og jordbærsirup

Jordbær med fløde - en klassisk dansk dessert! Her med et moderne twist i form af vaniljesauce, jordbærsirup, mørk chokolade og selvfølgelig masser af friske jordbær.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Jordbærdessert med vaniljesauce og jordbærsirup

Jordbær med fløde - en klassisk dansk dessert! Her med et moderne twist i form af vaniljesauce, jordbærsirup, mørk chokolade og selvfølgelig masser af friske jordbær.

Antal portioner

Jordbærsirup

  • 250 g rensede jordbær
  • 2 dl glukosesirup
  • 3½ spsk flormelis
  • 2 spsk friskpresset citronsaft

Pynt

  • friske citronmelisseblade

Fremgangsmåde:

Jordbærsirup

Bring jordbær, sirup, flormelis og citronsaft i kog i en tykbundet gryde. Lad det koge ved jævn varme og uden låg i ca. 10 min. under omrøring. Blend blandingen fx med en stavblender, hæld den gennem en sigte og smag til. Stil jordbærsiruppen tildækket i køleskabet.

Hæld ca. 2/3 dl vaniljesauce i 4 dybe tallerkener. Hæld den afkølede jordbærsirup over vaniljesaucen i en tynd stråle. så det danner et fint mønster. Fordel jordbær herpå og drys pistacienødder og chokolade over. Pynt med citronmelisse og server med resten af vaniljesaucen i en lille kande ved siden af.

Tips

Rør lidt vand eller citronsaft i den hjemmelavede jordbærsirup, hvis konsistensen er blevet for tyk. Anvend evt. frosne jordbær til siruppen.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10760 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 67 %
  • Fedt: 29 %
Print