Jordbærispinde

Jordbærispinde

60+ min
Lækre hjemmelavede vaniljeispinde med jordbærmarmelade - eller hvilken som helst anden marmelade. Har du ikke ispindeforme, kan ispindene laves i plastikkopper.
https://www.arla.dk/opskrifter/jordbarispinde/

Sådan gør du

  • Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt.
  • Pisk fløden til et let skum og vend det i æggemassen.
  • Blend jordbærmarmeladen glat, fx med en stavblender.
  • Kom ca. 1 spsk marmelade i bunden af isformene.
  • Fordel ismassen i formene og fordel resten af marmeladen i toppen af isformene.
  • Sæt bunden på og frys ispindene i min. 3 timer.
Ved serveringen
  • Dyp ispindeformen i varmt vand et kort øjeblik og træk jordbærispinden ud.

Du kan erstatte jordbærmarmelade med enhver anden slags marmelade.

I stedet for låg til formene kan man anvende træispinde. I stedet for ispindeforme kan man fryse isblandingen i små metal- eller plastikkopper, evt. med en teske som pind.

Energiindhold for hele retten:

6641 kJ / 1587 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1214 kJ / 290 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,5 g
Protein: 2,9 % 2,1 g
Kulhydrat: 41,4 % 29,6 g
Fedt: 55,7 % 18,3 g
Relateret video
Jordbærispinde

Lækre hjemmelavede vaniljeispinde med jordbærmarmelade - eller hvilken som helst anden marmelade. Har du ikke ispindeforme, kan ispindene laves i plastikkopper.

Ingredienser

2 Æggeblommer
2 spsk Sukker
1 tsk Vaniljesukker
2½ dl Piskefløde
2 dl Jordbærmarmelade
6 Ispindeforme (á ca. 1 dl)