Juleboller med tørret frugt
60+ min

Juleboller med tørret frugt

Bollerne er gode til børnenes madpakke eller med smør på til en god kop kaffe.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Juleboller med tørret frugt

Bollerne er gode til børnenes madpakke eller med smør på til en god kop kaffe.

20 stk. pr. portion

Antal portioner
  • 100 g tørrede figner
  • 50 g tørrede dadler
  • 50 g tørrede abrikoser
  • 100 g svesker uden sten
  • 2 dl appelsinjuice
  • 50 g gær
  • 2½ dl lun mælk
  • 1 spsk sirup
  • 1 tsk groft salt
  • ½ tsk stødt kanel
  • ¼ tsk stødt ingefær
  • 50 g smør
  • 150 g grahamsmel (ca. 2½ dl)
  • 725 g hvedemel

Pensling

  • mælk

Fremgangsmåde:

Findel figner, dadler, abrikoser og svesker med en kniv eller på en hurtighakker. Hæld juice over frugten og lad trække i en halv time. Rør gæren ud i mælk. Tilsæt sirup og bland krydderierne med mel. Tilsæt den marinerede frugt og melblandingen til mælken. Dejen skal være blød og evt. fast - ikke hård. Stil dejen til hævning i ca. ½ time et lunt sted, fx i nærheden af en varm ovn. Slå dejen ned og form til 20 pæne boller. Lad bollerne efterhæve i 15 min. Pensl bollerne og bag dem midt i ovnen.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 200°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 19740 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 72,4 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 79 %
  • Fedt: 12 %
Print