Kaffekage - side cakes

Kaffekage - side cakes

60+ min
Side cakes er en ny måde at servere skærekager på - og det er kun fantasien, der sætter grænser, når kagerne skal pyntes. En enkel skærekage bliver til en overdådig lille kage med topping efter eget valg. Vi har toppet vores svampede kaffekage med chokoladeganache, saltkaramel, flødeskum og bær. En kombination som smager vanvittig lækkert. Server side cakes med en god kop kaffe til.
https://www.arla.dk/opskrifter/kaffekage---side-cakes/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 50 min. ved 175° - traditionel ovn.

Kaffekage
  • Pisk smør, farin og vaniljesukker sammen. Tilsæt æggene et af gangen og pisk mellem hvert æg. Bland mel, kakao, bagepulver og salt i en skål og rør det i blandingen. Rør kaffepulver og mælk sammen og hæld det i dejen. Pisk til dejen er jævn og fordel den i en smurt rugbrødsform. Bag kagen midt i ovnen og lad den afkøle i formen på en bagerist.
Chokoladeganache
  • Bring fløden i kog i en gryde ved jævn varme og under omrøring. Tilsæt chokolade og kaffepulver. Tag gryden af varmen og rør til chokoladen er smeltet. Hæld ganachen i en lille skål.
Sådan serverer du side cakes
  • Skær kaffekagen i skiver, anret fyld og toppings i små skåle og lad dine gæster anrette deres egen side cake.
Energiindhold for hele retten:

17737 kJ / 4239 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1467 kJ / 351 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 5,9 % 5,1 g
Kulhydrat: 43,7 % 37,7 g
Fedt: 50,4 % 20 g
Mere inspiration

Endnu en overdådig drøm af en chokoladekage.

Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum. 

Ingredienser

Kaffekage
150 g Blødt smør
200 g Brun farin (ca. 3½ dl)
2 tsk Vaniljesukker
3 Æg
150 g Hvedemel (ca. 2½ dl)
4 spsk Kakaopulver
1 tsk Bagepulver
½ tsk Salt
1 spsk Frysetørret kaffepulver - gerne espressopulver
2 dl Mælk
Chokoladeganache
1 dl Piskefløde
200 g Grofthakket mørk chokolade
½ spsk Frysetørret kaffepulver - gerne espressopulver
Tilbehør - vælg mellem
Dulce de leche - rørt med havsalt
Piskefløde - pisket til et let skum
Peanuts - grofthakkede
Mørk chokolade - grofthakket
Friske bær
Solbærmarmelade