Kalvekoteletter med bagte rødløg

Kalvekoteletter med bagte rødløg er en hurtig opskrift med et lækkert resultat. Kalvekoteletter akkompagneres af en dejlig sauce, urteblanding og bagte rødløg.
Bedømmelse (11 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kalvekoteletter med bagte rødløg

Kalvekoteletter med bagte rødløg er en hurtig opskrift med et lækkert resultat. Kalvekoteletter akkompagneres af en dejlig sauce, urteblanding og bagte rødløg.

Antal portioner

Urteblanding

  • 50 g daggammelt franskbrød uden skorpe
  • 25 g blødt smør
  • 1½ dl små kviste af kruspersille
  • 1 lille hvidløgsfed
  • 1 rødløg i kvarte
  • ½ spsk dijonsennep
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Bagte rødløg

  • 6 rødløg i kvarte
  • 25 g smør - smeltet
  • ½ tsk sukker

Kalvekoteletter

  • 6 kalvekoteletter uden ben (ca. 150 g)
  • 25 g smør
  • ½ tsk groft salt

Sauce

Tilbehør

  • 1½ kg kartofler med
  • ½ dl hakket kruspersille

Fremgangsmåde:

Urteblanding

Kom franskbrød og de øvrige ingredienser i en food processor/hurtighakker. Hak det ved hurtigste hastighed i ca. 15 sek. eller til løg og persille er finthakket. Sæt blandingen tildækket i køleskabet.

Bagte rødløg

Læg løgene i ét lag i et lille, ovnfast fad (ca. 13 x 24 cm). Skær evt. store løg i 1/8. Dryp smeltet smør over løgene og drys med sukker. Stil fadet på en bageplade og bag løgene nederst i ovnen.

Kalvekoteletter

Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun koteletterne ad 2 gange, ca. ½ min. på hver side og ved kraftig varme. Gem stegeskyen. Drys koteletterne med salt og dæk dem med urteblandingen. Læg koteletterne i et ovnfast fad (ca. 17 x 29 cm). Flyt bagepladen med løg op øverst i ovnen efter ca. 20 min. Stil fadet med koteletterne ind ved siden af løgene og bag færdig i ca. 10 min. eller til overfladen på koteletterne er let gylden.

Sauce

Kom kalvebouillon i panden med stegesky. Bring bouillonen i kog og tilsæt sauce og dijonsennep. Bring atter saucen i kog og kog den ca. 2 min. under omrøring. Tilsæt saucejævner, stadig under omrøring, og kog saucen i ca. 2 min. Smag til med salt og peber og tilsæt evt. kulør.

Bagetid

Sæt fadet med løg i en kold ovn. Indstil på 250° og bag i ca. ½ time

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 15440 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 32,8 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 30 %
Print

Vin match

Grenache, syrah, cinsault Chateauneuf-du-Pape, Frankrig

Sødmen fra løgene i denne ret drejer vinvalget over på en rød chateauneuf-du-pape fra Frankrig Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til kalv