Kanelbrownies

Lækker og svampet, som en ægte brownie skal være. Mums!
Fryseegnet
Bedømmelse (33 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kanelbrownies

Lækker og svampet, som en ægte brownie skal være. Mums!

24 stykker

Opskriften gælder for 1 kage

  • 200 g smør
  • 200 g mørk chokolade (ca. 55% kakao)
  • 4 æg
  • 250 g sukker (ca. 3 dl)
  • 125 g hvedemel (ca. 2 dl)
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 tsk stødt kanel
  • 50 g valnøddekerner

Fremgangsmåde:

Smelt smørret i en gryde. Del chokoladen i små stykker og lad disse smelte i smørret ved svag varme. Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps. Bland mel, bagepulver, vaniljesukker og kanel. Rør først melblandingen i æggesnapsen, herefter chokoladesmørret. Beklæd en bradepande (ca. 20 x 30 cm) med bagepapir. Hæld dejen i og fordel valnøddekerner i en jævnt mønster på dejen. Bag kagen midt i ovnen. Lad kagen køle af.

Skær kagen i 24 firkanter på ca. 5x5 cm - 4 baner på den lange led og 3 på den korte.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 200°. Kagen må gerne være en anelse underbagt, når den tages ud af ovnen.

Tip

I stedet for valnøddekerner kan du bruge pecannøddekerner eller hasselnøddekerner.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 19850 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 7,2 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 53 %
Print