Kanelis

Kanelisen sætter et frisk og let punktum på et fyldigt julemåltid. Men pas på - den er så lækker, at den nemt sniger sig ind på menuen forår, sommer og efterår.
Fryseegnet
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kanelis

Kanelisen sætter et frisk og let punktum på et fyldigt julemåltid. Men pas på - den er så lækker, at den nemt sniger sig ind på menuen forår, sommer og efterår.

6 personer pr. portion

Antal portioner

Tilbehør

Fremgangsmåde:

Pisk æggeblommer, sukker og kanel til en luftig æggesnaps. Bland fløde og mælk i en gryde og varm det op til kogepunktet under omrøring. Hæld lidt af den varme flødeblanding i æggesnapsen under omrøring. Tag gryden fra varmen og pisk den lune æggemasse i. Varm atter blandingen op under omrøring og ved jævn varme til den tykner. Blandingen må ikke koge. Afkøl blandingen. Pisk hviderne stive og vend dem i blandingen. Hæld blandingen i en form (ca. 1½ liter) og stil den tildækket i fryseren i ca. 5 timer. Rør i blandingen ca. 5-6 gange under indfrysningen.

Stil formen i køleskabet ca. 1 time før servering. Halver passionsfrugterne og tag frugtkødet ud med en ske. Fordel isen i 6 portionsglas. Server med passionsfrugt og flødeskum.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10790 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 5,2 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 22 %
  • Fedt: 71 %
Print

Vin match

Muscat Rhône, Frankrig

Til denne lækre, krydrede is vil en sød vin på druen muscat være fantastisk, fx. em muscat de beaumes de venise eller muscat de rivesaltes Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til marcipan