Kaninragout med tomat og peberfrugt

En rigtig dejlig italiensk inspireret gryderet med kanin, solmodne tomater og laurbær.
Bedømmelse (6 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kaninragout med tomat og peberfrugt

En rigtig dejlig italiensk inspireret gryderet med kanin, solmodne tomater og laurbær.

Antal portioner
  • 1 ung flået kanin
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 spsk rapsolie
  • 2 spsk hvedemel
  • 300 g blommetomater i halve
  • 2 røde peberfrugter i grove tern
  • 2 rødløg i tynde både
  • 2 små finthakkede fed hvidløgsfed
  • 5 laurbærblade
  • 2 spsk finthakkede friske oreganoblade

Pynt

  • friske oreganoblade

Tilbehør

  • 1 kg nye kogte kartofler

Fremgangsmåde:

Del kaninen i ca. 12 stykker. Rens, skyl og tør kødet. Drys kødet med salt og peber. Lad fedtstoffet blive varmt i en stegegryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits kødstykkerne i ca. 1 min. på hver side. Drys mel på kødet og vend godt rundt. Tilsæt de øvrige ingredienser og læg låg på gryden. Stil gryden nederst i ovnen, og steg ragouten i ca. 45 min. Tilsæt fløde og steg i yderligere ca. 5 min., stadig under låg.

Ved serveringen

Pynt ragouten med oliven og oregano. Server evt. ragouten i gryden.

Tips

I stedet for kanin kan man anvende 1 kylling (ca. 1¾ kg).

I stedet for kartofler kan du servere 240 g groft brød til.

Stegegryde + låg skal kunne gå i ovnen.

Stegetid

Ca. 50 min. ved 175° - varmluft.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11370 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 32,8 g
  • Protein: 36 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 27 %
Print