Kartoffelmos med blandede grøntsager

Masser af gode grøntsager. Kan spises som selvsændig ret eller til stort set alt kød.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kartoffelmos med blandede grøntsager

Masser af gode grøntsager. Kan spises som selvsændig ret eller til stort set alt kød.

Antal portioner
  • 750 g melede kartofler i grove stykker
  • ½ knoldselleri i grove stykker (ca. 200 g)
  • ¾ liter vand
  • 1 dl frisk, hakket kruspersille
  • 1½ dl mælk
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Blandede grøntsager

  • 10 g smør
  • 3 grofthakkede zittauerløg (ca. 200 g)
  • 1 grøn squash i grove stykker (ca. 200 g)
  • 2 grofthakkede tomater (ca. 200 g)
  • 1 tsk tørret basilikum
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 200 g Karolines Køkken® Salatost i blok

Tilbehør

  • 500 g røget kylling

Fremgangsmåde:

Kom kartofler og selleri i en stor, tykbundet gryde med kogende vand. Kog grøntsagerne ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Kom persillen i og kog yderligere ca. 5 min. eller til kartofler og selleri er møre. Hæld vandet fra grøntsagerne og damp dem tørre. Mos grøntsagerne, evt. med en kartoffelstøder. Vend mælk, salt og peber i. Varm kartoffelmosen godt igennem og smag den til.

Blandede grøntsager

Smelt smørret i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene i ca. 1 min. Tilsæt squash og tomater og svits yderligere i ca. 1 min. Tilsæt basilikum, salt og peber og lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Vend osten i de blandede grøntsager og smag til. Server straks sammen med kartoffelmos og røget kylling.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9130 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,8 g
  • Protein: 30 %
  • Kulhydrat: 36 %
  • Fedt: 34 %
Print