Kartoffelpandekage med tomatsauce

Kartoffelpandekage eller røsti stammer fra Schweiz. Retten kan laves med revne, rå eller som her revne, kogte kartofler.
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kartoffelpandekage med tomatsauce

Kartoffelpandekage eller røsti stammer fra Schweiz. Retten kan laves med revne, rå eller som her revne, kogte kartofler.

Antal portioner

Tomatsauce

  • 2 grofthakket zittauerløg
  • 1 lille fed hvidløgsfed i tynde skiver
  • 25 g smør
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 tsk tørret basilikum
  • ½ aubergine i mindre tern
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Kartoffelpandekage

  • 500 g kolde kogte kartofler
  • 2 finthakket zittauerløg
  • 2 spsk klippet frisk purløg
  • 3 spsk hakket frisk kruspersille
  • 1 æg
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 25 g smør

Tilbehør

  • 240 g groft brød

Fremgangsmåde:

Tomatsauce

Svits løg og hvidløg i smeltet smør i en gryde. Tilsæt tomater og basilikum. Lad saucen koge ved svag varme og under låg i ca. 4 min. Kom auberginetern i saucen og lad den koge ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Smag til med salt og peber.

Kartoffelpandekage

Riv kartoflerne groft og bland dem med de øvrige ingredienser. Lad halvdelen af smørret gyldne i en pande og fordel herpå kartoffelblandingen. Tryk den let med en paletkniv og steg den ved jævn varme i ca. 2 min. Lad pandekagen glide over på et grydelåg. Kom resten af smørret på pandekagen og læg panden over som et låg. Vend den hurtigt rundt og steg videre i ca. 2 min., til kartoffelpandekagen er gylden og sprød.

Tip

Tilsæt evt. vand, hvis tomatsaucen bliver for tyk.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 7940 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 35,6 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 61 %
  • Fedt: 28 %
Print