Kartoffelroulade

Kartoffelroulade

1 time
Roulade er ikke bare roulade, og roulade er ikke altid kage, Kartoffelroulade er en flot og spændende variation af en "varm kartoffel". Denne kartoffelroulade pifter det varme måltid op, og kartoffelrouladen smager selvfølgelig fantastisk. Her har vi tilsmagt kartoffelrouladens indre med persille, men du kan variere smagen og bruge din favoritkrydderurt. På den måde kan du gøre kartoffelrouladen til din egen helt unikke kartoffel.
https://www.arla.dk/opskrifter/kartoffelroulade/

Sådan gør du

Kartoffelbund
  • Skræl kartoflerne og riv dem groft.
  • Bland æg, fløde, salt og peber i en skål og vend de revne kartofler i.
  • Læg kartoffelblandingen på en plade med pagepapir og pres med let hånd blandingen ud til en firkant - ca. 30 x 35 cm og ½ cm tyk.
  • Bag kartoffelbunden midt i ovnen ca. 25 min. ved 200° - traditionel ovn- overfladen skal være gylden.
  • Vend den bagte bund ud på et stykke bagepapir, så den grove overflade vender nedad.
  • Læg et fugtigt viskestykke over kartoffelbunden et øjeblik ( så slipper den nemmere bagepapiret).
Pesto
  • Blend persille, hvidløg, olie, salt og peber til en pesto.
Kartoffelmos
  • Skræl kartoflerne, skær dem i stykker og kog dem møre.
  • Mos de kogte kartofler og bland dem med smør, mælk, pesto og salt. Kartoffelmosen må endelig ikke være for tynd.
  • Smør mosen på kartoffelbunden, og rul denne sammen som en roulade fra den lange side. Fold bagepapir fast om rouladen.
  • Lad kartoffelrouladen hvile lidt og skær den ud i ca. 3 cm tykke skiver.
  • Læg evt. skiverne af kartoffelrouladen på en plade med bagepapir og varm dem i ovnen lige inden serveringen.

Du kan bruge en anden krydderurt til pestoen end persille - så får du den smag, du foretrækker. Du kan også skifte pestoen ud med en færdiglavet pesto - eller prøv med revet ost og chili.

At kartoffelrouladen kan serveres som tilbehør til chateaubriand med ristede karl johan-svampe eller brune portobello-svampe (bella gomba). Portobello-svampe er oplagte at bruge om vinteren, hvor det er svært at få fat i karl johan-svampe. De er store, så en halv er nok pr. person.

Energiindhold for hele retten:

9519 kJ / 2275 kcal

Næringsindhold pr. 100g

554 kJ / 132 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 7,2 % 2,3 g
Kulhydrat: 41 % 13,4 g
Fedt: 51,8 % 7,8 g
Relateret video
Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

Ingredienser

Kartoffelbund
4 Bagekartofler (ca. 900 g)
2 Æg
1 dl Piskefløde
1½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Pesto
2 store håndfulde bredbladet persille
2 Små fed hvidløg
½ dl Olivenolie
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Kartoffelmos
2 Bagekartofler (ca. 450 g)
50 g Smør
½ dl Mælk
½ tsk Groft salt