Kikærtecurry

Kikærter, blomkål, løg og rosiner i en cremet krydret sauce af yoghurt og kokosmælk. Skøn vegetarret!
Bedømmelse (9 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kikærtecurry

Kikærter, blomkål, løg og rosiner i en cremet krydret sauce af yoghurt og kokosmælk. Skøn vegetarret!

Antal portioner
  • 2 store zittauerløg (ca. 150 g)
  • 2 små pillede fed hvidløgsfed
  • 2 milde røde chilipebre
  • 1 spsk olie
  • 2 spsk fintrevet frisk ingefær
  • 1 tsk stødt gurkemeje
  • 1½ tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk garam masala
  • 300 g blomkål i små buketter
  • 2 tomater i både - uden kerner
  • 1½ dl kokosmælk
  • 1½ dl Arla A38® naturel 1,5%
  • 400 g kogte kikærter fra dåse
  • 75 g lyse rosiner (ca. 1¼ dl)
  • 1¼ tsk groft salt

Tilbehør

  • 320 g løse ris, fx basmatiris

Pynt

  • friske korianderblade eller persille

Fremgangsmåde:

Hak løg, hvidløg og chili fint. Varm olien i en sauterpande og svits løg, hvidløg, chili og ingefær i ca. 2 min. Tilsæt de tørre krydderier og lad dem svitse med i ca. 2 min. Tilsæt blomkål, tomater, kokosmælk og yoghurt, og lad retten dampe stille og under låg i ca. 10 min. Tilsæt kikærter og rosiner, og lad retten dampe videre i ca. 10 min. Tilsæt salt og smag til. Server kikærtecurryen sammen med de nykogte ris.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12320 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 38,4 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 67 %
  • Fedt: 21 %
Print