Kiks
60+ min

Kiks

Prøv at lave dine egne kiks, det skal nok vække begejstring. Perfekt til ost!
Fryseegnet
Bedømmelse (6 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kiks

Prøv at lave dine egne kiks, det skal nok vække begejstring. Perfekt til ost!

12 kiks pr. portion

Antal portioner
  • 250 g hvedemel (ca. 4½ dl)
  • 100 g smør
  • ½ tsk groft salt
  • 4 spsk koldt vand

Pensling

  • vand

Fremgangsmåde:

Kom mel og smør i en foodprocessor, og findel det ved højeste hastighed i ca. 15 sek. Tilsæt salt og vand, og bland det ved højeste hastighed i ca. 10 sek. Saml hurtigt dejen med hånden, og lad den hvile tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Del dejen i 2 portioner. Rul hver portion ud til en firkant (ca. 30 x 30 cm). Udstik runde kiks (ca. 8 ½ cm i diameter) af hver dejplade. Brug fx et glas. Gentag udrulningen. Læg de 24 kiks på plader med bagepapir, pensl med vand og prik dem med en gaffel. Bag kiksene øverst i ovnen.

Tips

Dejen kan tilsættes 1 tsk tørret timian og friskkværnet peber. I stedet for at udstikke runde kiks, kan hver dejplade udskæres til 30 firkantede kiks (a ca. 5 x 6 cm) - 60 kiks i alt. Kiksene kan serveres til skimmelost.

Bagetid

Ca. 9 min. ved 225°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 6900 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,3 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 47 %
Print