Kold farseret kalkun

Kold farseret kalkun med flødekartofler og grøn salat er en spændene opskrift. Den velsmagende fars giver kraft og fylde til kalkunen - prøv det!
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kold farseret kalkun

Kold farseret kalkun med flødekartofler og grøn salat er en spændene opskrift. Den velsmagende fars giver kraft og fylde til kalkunen - prøv det!

Opskriften gælder for 10 personer

  • 1 kalkun

Fars

  • 4 skiver afskorpet franskbrød
  • 2 dl mælk
  • 500 g hakket svinekød
  • 2 æg
  • 2 spsk revet zittauerløg
  • 1 hakket rød peberfrugt
  • 1 hakket grøn peberfrugt
  • 2 tsk tørret basilikum
  • 3 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 50 g smør
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør flødekartofler - se link:

  • 750 g grøn salat

Indkluderet i opskriften

Fremgangsmåde:

Kalkun

Fjern vingespidser og gump fra den rensede kalkun, og læg den med brystet nedad på et bræt. Skær et snit gennem skindet langs med rygbenet. Skær kødet fra rygbenet med en lille spids kniv. Fortsæt med at skære kødet fra ribben og brystben. Undgå at beskadige skindet. (Kniven skal skrælle kødet fra benene). Klip eller skær igennem leddene ved lår og vinger, og fjern skroget. Skær benet ud af overlårene.

Fars

Udblød franskbrødet i mælk. Hak hjerte, lever og kråse fint. Rør en fars af indmad, kød, franskbrød, æg, løg og peberfrugter. Tilsæt krydderier. Læg farsen i kalkunen og sy den sammen med ufarvet bomuldsgarn, eller hold den sammen med kødnåle. Læg den i et smurt ovnfast fad med brystet opad.

Fordel smørret over kalkunen og drys med salt og peber. Steg den nederst i ovnen. Er der for meget fars, kan den steges i et smurt, ovnfast fad sammen med kalkunen den sidste time. Afkøl kalkunen og lad den stå koldt evt. til næste dag. Skær ved serveringen lårene af, og skær kalkunen i skiver.

Tip

Farseret kalkun kan også tilberedes med en halv portion fars.

Stegetid

Sæt kalkunen i en kold ovn - indstil på 200° og steg kalkunen i ca. 2 timer. Sluk ovnen og lad kalkunen stå ved eftervarmen i ca. 15 min.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 38260 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 49,3 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 25 %
  • Fedt: 50 %
Print

Vin match

Gamay Fleurie, Frankrig

En skøn vin til denne ret vil være en rødvin fra Beaujolais i Frankrig, gerne en fleurie eller morgon Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til kalkun