Kold melonsuppe med krebs
30 min

Kold melonsuppe med krebs

Sommerlet forret eller frokostsuppe, som kan stå færdigblandet i køleskabet.
Bedømmelse (45 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kold melonsuppe med krebs

Sommerlet forret eller frokostsuppe, som kan stå færdigblandet i køleskabet.

Antal portioner
  • 1 dåse krebsehaler
  • ½ spsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • ¾ spsk friskpresset limesaft

Pynt

  • klippet purløg

Tilbehør

  • 200 g groft flute

Fremgangsmåde:

Skær melonen i kvarte, fjern kerner og skal. Skær melonkødet i mindre stykker og blend det til en puré. Tilsæt yoghurt, sambal oelek og salt og blend et kort øjeblik. Stil suppen tildækket i køleskabet i mindst 1 time. Smag til.

Hæld krebsehalerne i en sigte og lad dem dryppe af. Vend dem sammen med limeskal og -saft.

Anret suppen i kolde skåle med krebsehaler og purløg. Server straks.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 4270 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16,5 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 60 %
  • Fedt: 13 %
Print

Vin match

Riesling Mosel, Tyskland

En lækker vin til denne ret vil være en halvtør hvidvin på riesling-druen, fx en "kabinett" fra Tyskland Kilde: Martin Nordkvist

Lidt også om vin til jomfruhummer