Kold melonsuppe
60+ min

Kold melonsuppe

Dejlig frisk, kølig og sød sommersuppe. Server den på en varm sommerdag som eftermiddagssødt eller som dessert.
Fryseegnet
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kold melonsuppe

Dejlig frisk, kølig og sød sommersuppe. Server den på en varm sommerdag som eftermiddagssødt eller som dessert.

Antal portioner
  • 1 moden melon, fx cantaloupe (ca. 1 kg)
  • 1½ dl vand
  • 125 g sukker (ca. 1½ dl)
  • 5 friske pebermynteblade
  • 2 spsk friskpresset limesaft
  • 6 klaser ribs
  • vand
  • 4 spsk sukker

Pynt

  • friske citronmelisseblade

Fremgangsmåde:

Halver melonen og fjern kernerne. Skær melonen i store både og skræl dem (fjern også den grønne del lige under skrællen - ca. 500 g melonkød). Skær melonen i grove stykker. Bring vand, sukker og pebermynteblade i kog i en lille gryde. Kog blandingen ved svag varme og under omrøring i ca. 2 min. Tag myntebladene op. Blend melonkød og sukkerlage i mindre portioner (fyld kun blenderglasset 1/3 op). Blend hver portion ved hurtigste hastighed i ca. 30 sek. Tilsæt limesaft og hæld suppen i en metalform (ca. 1 liter). Stil suppen tildækket i fryseren i ca. 1 time til der er et lag "grødis" i kanten af formen.

Dyp ribsklaserne i vand og vend dem dernæst i sukker. Læg ribsklaserne på et stykke køkkenrulle.

Pisk, ved serveringen, den kolde melonsuppe igennem og smag til. Fordel suppe og hindbær i tallerkenerne. Kom en skefuld fraiche og en ribsklase i hver tallerken. Server straks sammen med resten af fraichen.

Tip

I stedet for fraiche kan du servere cremefraiche 18% eller kvark 1%.

Drikkevarer

Koldt mineralvand eller kølig hvidvin - pinot blanc fra Alsace.

Tips

Lad suppen tø i køleskabet i ca. 4 timer.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 5650 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,7 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 78 %
  • Fedt: 16 %
Print