Kransekage
&format=webp)
Kransekage er nemmere at lave end du tror. Her en klassisk opskrift der udelukkende består af marcipan (eller meget finthakkede mandler), sukker og æggehvide. I Danmark har vi tradition for at spise kransekage, når der skal fejres noget specielt - og der ligger meget kærlighed i en hjemmelavet kransekage til de helt specielle anledninger. Her får du en kransekageopskrift med vejledning til, hvordan du kan bygge et kransekagetårn. Selvfølgelig kan du også bage kransekagen i stænger, stykker eller form til tal eller bogstaver.
Ingredienser
Kransekage
500 g
Marcipan
|
|
---|---|
100 g
Sukker (ca. 1¼ dl)
|
|
1½
Æggehvide
|
Flormelis til udrulning
|
---|
Glasur
150 g
Flormelis (ca. 3 dl)
|
|
---|---|
1
Æggehvide
|
Sådan gør du
Kransekage
Glasur
Længde og vægt på ringene
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Tegn cirkler med en passer på bagsiden af bagepapiret, så er det nemt at forme ringene ens og i den rigtige størrelse (den mindste ring skal være 4 cm i diameter, øg derefter diameter med 1 cm for hver ring).
Kransekage smager dejligt sammen med en sød champagne eller en champagnelikør af 1½ dl orangelikør og 2 flasker tør champagne.
Kan fryses uden glasur.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
13834 kJ / 3307 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1677 kJ / 401 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,1 g |
Protein: | 7 % | 6,9 g |
Fedt: | 30,8 % | 13,9 g |
Kulhydrat: | 62,2 % | 61,4 g |
