Kryddertuilles til ost
30 min

Kryddertuilles til ost

En lækker sprød og krydret sag, der er dejlig som tilbehør til ost. Kan serveres både lune og kolde.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kryddertuilles til ost

En lækker sprød og krydret sag, der er dejlig som tilbehør til ost. Kan serveres både lune og kolde.

Antal portioner
  • 3 spsk hvedemel
  • 2½ spsk flormelis
  • 1½ tsk stødt kanel
  • ½ tsk stødt nellike
  • 1 sammenpisket æggehvide (ca. 2 spsk)
  • 25 g smør - smeltet

Fremgangsmåde:

Pisk hvedemel, flormelis, kanel, nellike og æggehvide sammen i en skål. Pisk det smeltede smør i. Fordel dejen i 18 lange "streger" (ca. 3 x 7 cm) på en plade med bagepapir. Bag de tynde tuilles øverst i ovnen.

Ved serveringen

Skær osten i pæne bidder og anret de 2 slags ost på hver tallerken. Server de lune eller kolde kryddertuilles til.

Tip

Det er en god ide at tage osten ud af køleskabet 1-2 timer før serveringen.

Bagetid

Ca. 14 min. ved 150°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 4020 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 1 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 19 %
  • Fedt: 68 %
Print

Vin match

Muscat Alsace, Frankrig

Til netop denne kombination af ost og tuilles vil jeg anbefale en tør hvidvin på muscat-druen, evt fra Alsace Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til ost