Pebernødder
&format=webp) 
    Pebernødder er en klassiker i julekagedåsen. Her har du en enkel opskrift på søde og sprøde pebernødder. Disse nemme pebernødder er både sprøde, dejligt krydrede og lette at lave - også for små hænder. Tag børnene med i køkkenet, så de også kan trille pebernødder og fylde kagedåsen med lækre hjemmebagte pebernødder. Glædelig jul til alle!
Ingredienser
Pebernøddedej
| 
                                            
                                                    175 g
                                                Sukker (ca. 2 dl)
                                            
                                     | |
|---|---|
| 
                                            
                                                    1
                                                Æg
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    2 spsk
                                                Piskefløde
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    250 g
                                                Hvedemel (ca. 4¼ dl)
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    ¼ tsk
                                                Hjortetaksalt
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    ½ tsk
                                                Stødt kanel
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    ½ tsk
                                                Stødt hvid peber
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    ½ tsk
                                                Stødt ingefær
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    ½ tsk
                                                Stødt nellike
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    100 g
                                                Smør
                                            
                                     | 
Sådan gør du
Pebernøddedej
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Hvis du foretrækker dine pebernødder godt krydrede, kan du øge krydderimængderne en smule. Lav fx en dobbeltportion, hvor de halve teskeer bliver til 1 tsk - med top. Pebernødderne kan opbevares i kagedåse i 1 til 2 uger.
Både den rå dej og de færdigbagte pebernødder kan fryses. Tø dejen op i køleskab. Del evt. dejen i mindre portioner, når den fryses, så tør den hurtigere.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1694 kJ / 405 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,7 g | 
| Protein: | 4,7 g | 
| Fedt: | 16,7 g | 
| Kulhydrat: | 58,6 g | 
 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
     
    