Kuvertbrød
60+ min

Kuvertbrød

Klassiske kuvertbrød bagt af en gærdej der indeholder smør. Smørret tilfører både smag og herlig fugtighed.
Fryseegnet
Bedømmelse (24 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kuvertbrød

Klassiske kuvertbrød bagt af en gærdej der indeholder smør. Smørret tilfører både smag og herlig fugtighed.

48 stk

Antal portioner

Pensling

  • sammenpisket æg

Pynt

  • hvedemel eller groft salt

Fremgangsmåde:

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og tilsæt kvark. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen med en grydeske. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1½ time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet.

Del dejen i 48 stykker. Tril dem til minibrød - så de ligner citroner med spidse ender. Læg kuvertbrødene på plader med bagepapir og lad brødene efterhæve tildækket i ca. 15 min. Pensl med æg og drys med mel eller salt. Bag kuvertbrødene midt i ovnen.

Bagetid

Ca. 9 min. ved 250° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10530 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20,6 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 66 %
  • Fedt: 21 %
Print