Kvarkkage med blommekompot

Kvarkfromage på sprød kagebund med blommekompot eller frisk frugt er en skøn dessert at servere for gæster.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kvarkkage med blommekompot

Kvarkfromage på sprød kagebund med blommekompot eller frisk frugt er en skøn dessert at servere for gæster.

8 personer pr. kage

Antal portioner

Kagebund

  • 75 g fintknuste tvebakker
  • 25 g smuttede grofthakkede mandler
  • 2 spsk brun farin
  • 75 g smør

Kvarkfromage

Tilbehør:

  • blommekompot eller anden frugtgrød

Fremgangsmåde:

Kagebund

Bland tvebakker, mandler og farin sammen. Smelt smørret og vend det i farinblandingen. Anbring ringen til en springform (ca. 22 cm i diameter) på et fad og kom farinblandingen heri. Pres den godt sammen til en fast bund. Stil bunden tildækket i køleskabet.

Kvarkfromage

Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn godt sammen. Rør Kvark og appelsinskal i. Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Pisk æggehvider og fløde stive hver for sig. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad. Afkøl husblassen med appelsinsaft og hæld den i fromageblandingen under omrøring. Vend stiftpiskede æggehvider og flødeskum i. Lad blandingen stå koldt til den er letstivnet, og man kan trække striber i overfladen med en dejskraber. Fordel fromagen over kagebunden og stil kagen tildækket i køleskabet i ca. 2 timer.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 13090 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,9 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 30 %
  • Fedt: 60 %
Print