Kvarkkage med mandler og chokolade

Kvarkkage med mandler og chokolade passer perfekt til kaffebordet. Mandlernes runde smag og chokoladens blide sødme giver en smagsoplevelse man sætter pris på.
Fryseegnet
Bedømmelse (18 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kvarkkage med mandler og chokolade

Kvarkkage med mandler og chokolade passer perfekt til kaffebordet. Mandlernes runde smag og chokoladens blide sødme giver en smagsoplevelse man sætter pris på.

10 stykker pr. kage

Antal portioner
  • 125 g blødt smør
  • 200 g sukker (ca. 2½ dl)
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 4 æg
  • 250 g hvedemel (ca. 4½ dl)
  • 2 tsk bagepulver
  • 200 g Karolines Køkken® Kvark 0,3%
  • 10 grofthakkede mandler
  • 50 g hakket mørk chokolade (ca. 55% kakao)

Pynt

  • flormelis

Fremgangsmåde:

Rør smør, sukker og citronskal godt sammen. Tilsæt ét æg ad gangen og rør godt mellem hver. Bland mel og bagepulver og vend det (drysset gennem en sigte) i dejen skiftevis med kvarken. Vend forsigtigt mandler og chokolade i. Fordel dejen i en smurt springform (ca. 24 cm i diameter) og bag kagen på en plade med bagepapir nederst i ovnen. Lad kvarkkagen køle af på en bagerist.

Tegn en hare på et stykke papir og klip den ud. Læg papiret hen over kvarkkagen og drys med flormelis - og der fremkommer en hvid hare.

Tip

Kagen kan tilsættes korender, rosiner, sukat og cocktailbær i stedet for mandler og chokolade.

Bagetid

Ca. 45 min. ved 175° - tradtionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 14980 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 10,4 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 38 %
Print