Kylling i kokosmælk med citrongræs

Kylling i kokosmælk med citrongræs er en asiatisk inspireret opskrift med fedtfattigt kyllingebryst. Glæd dig til at smage denne lækre ret.
Bedømmelse (7 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kylling i kokosmælk med citrongræs

Kylling i kokosmælk med citrongræs er en asiatisk inspireret opskrift med fedtfattigt kyllingebryst. Glæd dig til at smage denne lækre ret.

Antal portioner
  • 4 skalotteløg
  • 1 frisk ingefær - ca. 2 cm
  • 2 små pillede hvidløgsfed
  • 4 forårsløg
  • 1 stilk citrongræs
  • 400 g kyllingefileter
  • 2 dl hønsebouillon
  • 2 dl kokosmælk
  • 1 dl Karolines Køkken® Skyr 0,2%
  • 1 tsk majsstivelse, fx maizena
  • 1 spsk friskpresset limesaft
  • 1 tsk groft salt

Agurkesalat

  • 1 agurk
  • 1 lille rødløg
  • ½ dl hvidvinseddike
  • ½ dl rørsukker
  • ¼ tsk cayennepeber
  • 1 tsk groft salt
  • 1 tsk finthakkede friske korianderblade

Pynt

  • 1 udkernet finthakket spansk grøn chilipeber

Tilbehør

  • 320 g basmatiris

Fremgangsmåde:

Pil løgene og skræl ingefæren. Hak løg, ingefær og hvidløg. Rens forårsløg og skær i 2 cm store skrå stykker og citrongræs i tynde ringe. Skær kødet i strimler. Opvarm hønsebouillonen i en gryde sammen med kyllingekød, ingefær, hvidløg og citrongræs og lad det simre i ca. 10 min. Rør det syrnede produkt med majsstivelse, lime og salt. Tilsæt løg, forårsløg, kokosmælk, den syrnede blanding og lad det koge ved svag varme og under omrøring i ca. 10 min. Pynt med chili.

Agurkesalat

Del agurken på langs og skrab kernerne ud med en ske. Skær dernæst agurken ud i tynde stykker. Pil og hak rødløget fint. Opvarm eddike, sukker, cayennepeber og salt under omrøring til sukkeret er opløst. Hæld marinaden over agurkerne blandet med rødløg og koriander. Skal trække mindst 1 time.

Tip

Agurkesalaten kan holde sig 2 dage i køleskabet.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9810 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 7,3 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 60 %
  • Fedt: 18 %
Print

Vin match

Riesling Mosel, Tyskland

Til denne friske aromatiske ret skal serveres hvidvin med samme egenskaber: riesling "trocken" fra Tyskland Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til kylling