Kyllingelevermousse med portvinssky
60+ min

Kyllingelevermousse med portvinssky

En spændende forret, som kan laves dagen før.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kyllingelevermousse med portvinssky

En spændende forret, som kan laves dagen før.

Antal portioner

Dagen før

Portvinssky

  • 3 blade husblas
  • 2 dl portvin, fx Tawny

Pynt

  • brøndkarse

Tilbehør

  • 150 g hjertebrød eller flutes

Fremgangsmåde:

Dagen før

Tø kyllingeleverne op og fjern evt. hinder. Tør leverne godt og brun dem i gyldent smør i en pande i ca. 3 min. De skal være rosa indeni. Tag leverne op og kog panden af med portvin ca. ½ min. Afkøl pandesky og lever lidt. Blend kyllingeleverne, sky og blødt smør sammen til en jævn masse - ca. 15 sek. Pisk fløden stiv og vend den i leverblandingen. Tilsæt salt og peber og hæld moussen i en skål eller form og lad den stå tildækket og koldt til næste dag.

Portvinssky

Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Bring portvinen til kogepunktet. Tag husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt husblassen i den varme portvin. Lad skyen stå koldt til den er stivnet. Anret ved serveringen mousse og hakket portvinssky på portionstallerkener. Pynt med brøndkarse.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8170 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 4,8 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 25 %
  • Fedt: 50 %
  • Alkohol: 11 %
Print

Vin match

Pinot gris Alsace, Frankrig

Til denne delikate forret vil en fyldig hvidvin på pinot gris-druen være perfekt Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til kylling