Kyllingemousse på salat
60+ min

Kyllingemousse på salat

Perfekt til buffet eller blot som forret. Kan tilberedes dagen før.
Fryseegnet
Bedømmelse (19 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kyllingemousse på salat

Perfekt til buffet eller blot som forret. Kan tilberedes dagen før.

Antal portioner

Marinering, dagen før

  • 2 kyllingefileter
  • 2 spsk tyttebærsyltetøj
  • 1 spsk vand
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Kyllingemousse, dagen før

  • 1 liter vand
  • 2 laurbærblade
  • 1 tsk groft salt
  • 6 sorte peberkorn
  • 2 hele kyllingelår
  • 10 g smør
  • 1 hakket zittauerløg
  • 2 spsk vand
  • 2 spsk tyttebærsyltetøj
  • 2 knuste enebær
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 dl Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8%
  • 75 g smør
  • 10 g smør
  • 1¼ liter feldsalat
  • 4 spsk tyttebærsyltetøj

Tilbehør

  • 150 g ristet franskbrød eller rugbrød i tynde skiver

Fremgangsmåde:

Marinering, dagen før

Skær grove sener og hinder af kødet. Kom tyttebærsyltetøj, vand, salt, peber og kyllingefileter i en plastikpose egnet til madvarer. Vend godt rundt, luk posen tæt og lad kødet marinere i køleskabet i ca. 1 døgn.

Kyllingemousse, dagen før

Bring vand tilsat laurbærblade, salt og peberkorn i kog i en gryde. Kog kyllingelårene ved svag varme og under låg i ca. 1 time. Tag de kogte kyllingelår op og lad dem køle lidt af. Fjern skindet og pil kødet af benene (ca. 200 g kyllingekød).

Lad smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løget i ca. ½ min. Tilsæt vand, tyttebærsyltetøj, knuste enebær, salt og peber og kog i ca. 1 min. Kom fløde, det kogte kyllingekød, smør og det svitsede løg i en blender. Blend ved hurtigste hastighed i ca. 2 min. Smag til. Kom kyllingemoussen i en skål (ca. ½ liter). Bank skålen let mod bordet og stil den tildækket i køleskabet i ca. 1 døgn.

Tag kyllingefileterne op af marinaden. Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun fileterne ca. ½ min. på hver side. Steg dem færdige ved svag varme i 8 -10 min. - vend kødet af og til.

Ved serveringen

Dyp 2 teskeer i varmt vand og form moussen til 12 “æg“. Anret dem på tallerkener sammen med salat, skiver af kyllingefilet og tyttebærsyltetøj.

Tips

Kyllingemoussen kan fryses.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8480 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12,5 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 30 %
  • Fedt: 47 %
Print

Vin match

Pinot Noir Bourgogne, Frankrig

Prøv en kølig rødvin (ca. 12 grader) på pinot noir-druen til denne ret. Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til kylling