Kyllingesatay med ananas

Lækre spyd med stegt marineret kylling og saftig ananas....man kan næsten høre suset i palmerne ved en hvid tropestrand...
Bedømmelse (21 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kyllingesatay med ananas

Lækre spyd med stegt marineret kylling og saftig ananas....man kan næsten høre suset i palmerne ved en hvid tropestrand...

Antal portioner
  • 16 tynde bambusspyd - ca. 20 cm lange

Sataysauce

  • 3 spsk peanutbutter
  • 3 spsk sojasauce
  • 2 spsk kogende vand
  • 2 spsk friskpresset limesaft
  • 2 tsk sukker
  • 4 kyllingefileter
  • 200 g frisk ananas
  • 2 tsk rapsolie

Hertil

Fremgangsmåde:

Læg spyddene i koldt vand i ca. ½ time.

Sataysauce

Rør peanutbutter glat med sojasauce, vand, limesaft og sukker. Skær kyllingefilet i tern og vend dem med sataysaucen. Lad dem marinere i mindst ½ time, men gerne længere - op til 10 timer.

Befri den friske ananas for skræl og den hårde streng i midten. Skær ananaskødet i tern og fordel dem sammen med kylling på bambusspyddene. Pensl let med olie. Grill de små spyd gyldne på en varm grillpande ca. 4 min. på hver side. Drys med salt og lad spyddene hvile tildækket i ca. 10 min.

Tips

Man kan også smage sataysaucen til med lidt knust hvidløg. I stedet for en grillpande kan man anvende havegrillen.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8750 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19,1 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 28 %
Print

Vin match

Chardonnay Victoria, Australia

En fyldig hvidvin på chardonnay-druen gerne fra fx Australien vil fungere rigtig godt til denne fyldige, krydrede ret Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til kylling