Laksepakker med hasselbackkartofler
60+ min

Laksepakker med hasselbackkartofler

Laksepakker med grøntsager og safran smør. Nemt, farverigt og lækkert.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Laksepakker med hasselbackkartofler

Laksepakker med grøntsager og safran smør. Nemt, farverigt og lækkert.

Antal portioner

Hasselbackkartofler

  • 1 kg skrællede, mellemstore kartofler
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Laksepakker

  • 600 g laksefilet med skind
  • 4 porrer i tynde ringe
  • 3 gulerødder i tændstiktynde stave
  • 100 g fennikler i kvarte, tynde skiver
  • 4 spsk noilly prat (tør fransk Vermouth)
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 100 g smør evt. rørt med lidt safran

Fremgangsmåde:

Hasselbackkartofler

Skær hver kartoffel - næsten igennem, i tynde skiver og på tværs. Læg dem på den varme plade med bagepapir. Drys kartoflerne med salt og peber og bag dem midt i ovnen.

Laksepakker

Læg laksefileten med skindsiden ned mod skærebrædtet. Skær fileten i 4 brede stykker (a ca. 5 cm). Skær hvert stykke midt igennem (på langs) uden at skære igennem skin-det. Skub de 2 "skiver" til hver side, så skindet folder sig og holder "laksesommerfuglen" sammen i midten. Klip 4 stykker bagepapir (a ca. 35 x 42 cm). Fordel porrer, gulerødder og fennikel på midten af hvert stykke papir. Læg en "lakse-sommerfugl" på grøntsagerne. Hæld 1 spsk Noilly Prat ved hver stykke fisk og drys med salt og peber. Luk hver pakke ved at rulle de 2 lange papirsider sammen ned mod fisken. Sno hver ende og bøj dem op så pakken lukkes. Stil laksepakkerne ind ved siden af kartoflerne når der er ca. 15 min. tilbage af bagetiden.

Ved serveringen

Anret laksepakkerne på varme tallerkener sammen med kartofler og smør.

Bagetid

Ca. 1 time ved 225°.

Bagetid for laksepakker

Ca. 15 min. ved 225°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 11580 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 45 %
  • Alkohol: 2 %
Print