Langtidshævet bradepandebrød
60+ min

Langtidshævet bradepandebrød

Dejlig koldhævet brød, som kan varieres i smag med forskellige krydderurter.
Bedømmelse (14 vurderinger)

Min bedømmelse:

Langtidshævet bradepandebrød

Dejlig koldhævet brød, som kan varieres i smag med forskellige krydderurter.

Opskriften gælder for 20 personer

  • 3 dl Arla A38® naturel 1,5%
  • 4 dl vand - lillefingervarmt
  • 2 spsk olivenolie
  • 15 g gær
  • 300 g fintmalet durummel eller speltmel (ca. 5¼ dl)
  • 1½ tsk groft salt
  • 650 g hvedemel
  • 1 spsk olivenolie til pensling

Pynt

  • durummel

Fremgangsmåde:

Bland yoghurt, vand og olie og rør gæren ud heri. Bland durummel med salt og rør det i væsken. Tilsæt hvedemel, og ælt dejen godt sammen. Den skal stadig være klistret. Fordel dejen i en bradepande beklædt med bagepapir - med hænderne. Dæk den til og stil den i køleskabet natten over. Tag dejen ud og lad den efterhæve tildækket i ca. 1 time ved stuetemperatur. Pensl brødet med olivenolie, prik det med en gaffel og drys det med durummel. Bag brødet midt i ovnen - til det er gyldent.

Tip

Når brødet er penslet med olie kan man krydre det med friske og tørrede krydderurter, fx rosmarin eller egen favorit.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 16440 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 25,1 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 74 %
  • Fedt: 14 %
Print