Let banankage
Bedømmelse (39)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 60+ min

Let banankage

Altid rart med en bananopskrift til de overmodne bananer i frugtkurven.

Antal portioner

10 stykker pr. kage

  • 2 æg
  • 150 g sukker (ca. 1 34 dl)
  • 150 g hvedemel (ca. 2 34 dl)
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 dl mælk
  • 3 mosede bananer
  • 1 spsk friskpresset limesaft

Pisk æg og sukker til en lys og luftig æggesnaps. Bland mel og bagepulver. Rør mælk, bananmos og limesaft sammen. Vend det i æggene skiftevis med melblandingen. Kom dejen i smurt springform (ca. 22 cm i diameter). Bag kagen midt i ovnen. Prøv med en træpind om kagen er gennembagt. Lad den stå ca. 10 min. ved ovnens eftervarme. Vend den ud på en bagerist. Server kagen som den er - eller med vaniljekvark til.

Tip

Pynt evt. kagen med en super god mørk smeltet chokolade og lidt hakkede, ristede nødder.

Bagetid

Ca. 50 min. ved 175°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 6500 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8,8 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 82 %
  • Fedt: 9 %
  • Alkohol: 0 %