Letsaltet andebryst og kartoffel-tomatsalat

Og med dressing med masser af hvidløg. De er kogt, så det bliver ikke så heftigt endda.
Bedømmelse (15 vurderinger)

Min bedømmelse:

Letsaltet andebryst og kartoffel-tomatsalat

Og med dressing med masser af hvidløg. De er kogt, så det bliver ikke så heftigt endda.

Antal portioner
  • 2 andebryster (ca. 600 g)
  • 1 spsk groft salt
  • 1 tsk sukker

Kartoffel-tomatsalat

  • 1 kg skrabede nye kartofler
  • 3 store pillede fed hvidløgsfed
  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt

Hvidløgsdressing

Kartoffel-tomatsalat, fortsat

  • 500 g cocktailtomater i kvarte
  • 1 finthakket rødløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk groft salt
  • ½ tsk citronpeber
  • 50 g feldsalat i buketter

Fremgangsmåde:

Fjern eventuelle rester af fjer og rids skindet på de 2 stykker andebryst. Bland salt og sukker. Fordel blandingen på kød og skind og stil bryststykkerne tildækket i køleskabet i ca. 15 min. Tør det meste af saltblandingen af med et stykke køkkenrulle. Læg bryststykkerne med skindsiden nedad i en kold pande og skru op til kraftig varme. Steg i ca. 2½ min., eller til fedtet er i gang med at smelte. Skru ned til svag varme og steg i yderligere ca. 10 min. Vend bryststykkerne og steg kødsiden i ca. 10 min. Tag kødet af panden og lad det hvile tildækket i ca. 10 min. Skær kødet i skiver ved serveringen.

Kartoffel-tomatsalat

Kom imens kartofler og hvidløg i kogende vand tilsat salt. Kog grøntsagerne ved svag varme og under låg i ca. 17 min. til kartoflerne er møre. Hæld kartofler og hvidløg i et dørslag og brus grøntsagerne over med koldt vand - gem hvidløgene til dressingen.

Hvidløgsdressing

Mos de kogte hvidløg og rør dem sammen med de øvrige ingredienser. Stil dressingen tildækket i mindst 15 min. og smag til. Tilsæt evt. lidt vand, hvis dressingen er for tyk.

Kartoffel-tomatsalat, fortsat

Bland de afkølede kartofler med tomater, løg, olie, salt og citronpeber. Anret kartoffel-tomatsalaten i en skål og fordel feldsalaten på toppen.

Tip

I stedet for de letsaltede andebryststykker kan man servere stegte kyllingefileter.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8180 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,9 g
  • Protein: 36 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 20 %
Print