Fasaner med vindrue-flødesauce og mos

Retten kan også laves med kyllingefileter eller andebryst i stedet for fasan.
Bedømmelse (16 vurderinger)

Min bedømmelse:

Fasaner med vindrue-flødesauce og mos

Retten kan også laves med kyllingefileter eller andebryst i stedet for fasan.

Antal portioner

Kartoffel-sellerimos

  • 750 g melede kartofler i grove stykker
  • ½ knoldselleri i grove stykker
  • 25 g smør
  • 1 tsk groft salt

Fasaner

  • 2 fasaner uden skind (ca. 750 g)
  • 2 æg
  • 100 g finthakkede mandler
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 25 g smør
  • 2 spsk rapsolie
  • 200 g stenfri, grønne vindruer i halve
  • 4 dl Karolines Køkken® Madlavningsfløde 18%
  • ½ groft salt

Kartoffel-sellerimos, fortsat

  • 6 stilke bladselleri i meget tynde skiver

Pynt

  • blade af bladselleri

Fremgangsmåde:

Kartoffel-sellerimos

Kom kartofler og selleri i en gryde med kogende vand. Lad grøntsagerne koge ved svag varme og under låg i ca. 20 min., eller til de er møre. Tag 2 dl kogevand fra og mos grøntsagerne groft med fx en kartoffelstøder. Rør de 2 dl kogevand, smør og salt i mosen.

Fasaner

Skær imens de 4 hele lår (over- og underlår) og de 4 stykker bryst af fasanerne. Rens, skyl og tør kødet - check for eventuelle hagl. (Skrogene kan bruges til at koge en fond på, til en anden dag). Pisk æggene sammen i en dyb tallerken. Kom mandlerne i en anden dyb tallerken. Vend lår og brystkød i æg og dernæst i mandler. Drys kødet med salt og peber. Lad fedtstoffet blive gyldent i en stor sauterpande. Brun bryststykkerne ca. 1 min. på hver side og tag dem op. Brun lårene ca. 1 min. på hver side og tilsæt fløde. Lad lårene koge ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Skru op til kraftig varme. Læg forsigtigt bryststykkerne ned i fløden, tilsæt vindruer og kog ved jævn varme og under låg i yderligere 4-5 min. Tilsæt salt og smag flødesaucen til.

Kartoffel-sellerimos, fortsat

Vend bladselleri i mosen, varm den igennem og smag til.

Fordel fasanbryst og -lår på 4 tallerkener. Hæld lidt vindrue-flødesauce omkring kødet. Server kartoffel-sellerimosen i en skål ved siden af sammen med resten af saucen.

Tip

I stedet for fasan kan du bruge 4 store kyllingefileter eller 2 stykker andebryst uden skind. Del kødstykkerne på langs og vend dem i æg og mandler. Kyllingefileterne skal koge ca. 6 min. sammen med fløden, andebrysterne skal have ca.10 min. - tilsæt vindruerne ca. 4 min. før kødet er færdigt.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 15610 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 38,9 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 27 %
  • Fedt: 51 %
Print

Vin match

Chardonnay Bourgogne, Frankrig

Fyldig hvidvin fx fadlagret chardonnay gerne fra Bourgogne Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til fasan