Leverpostej med æblepickles

En meget nem leverpostej, som serveres med den skønt krydrede sursøde æblepickles.
Fryseegnet
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Leverpostej med æblepickles

En meget nem leverpostej, som serveres med den skønt krydrede sursøde æblepickles.

Antal portioner

Leverpostej

  • 3 spsk hvedemel
  • ¼ liter letmælk
  • 1½ tsk groft salt
  • ¼ tsk stødt nellike
  • ¼ tsk revet muskatnød
  • friskkværnet peber
  • 1 fintrevet zittauerløg
  • 150 g smør - smeltet
  • 1 æg
  • 300 g hakket svinelever

Æblepickles

  • 1 grøn squash
  • 25 g smør
  • ½ tsk ostindisk karry
  • 2 rødløg i både
  • 1 skrællet æble i store tern, fx belle de boskoop
  • 2 spsk vand
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • 2 spsk sukker
  • ¾ tsk groft salt

Tilbehør

  • 400 g rugbrød
  • 25 g smør

Fremgangsmåde:

Leverpostej

Rør melet sammen med 3 spsk af mælken. Rør resten af mælken og de øvrige ingredienser i. Fordel blandingen i 8 ovnfaste forme (a ca. 1½ dl) eller 4 aluforme (a ca. 3 dl). Bag postejerne midt i ovnen.

Æblepickles

Skær squashen igennem på langs og skrab kernerne ud med en ske. Skær squashstykkerne i ca. ½ cm tykke skiver. Smelt smørret ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tilsæt karry og lad det bruse af. Tilsæt løg og svits dem ved jævn varme i ca. 3 min. Vend squash og æble i og svits i ca. 1 min. Kom vand, eddike, sukker og salt i retten og kog i ca. 1 min. Smag til. Server æblepickles lun.

Tip

Leverpostejen kan bages i en stor porcelæns- eller aluform (ca. 1½ liter). Sæt leverpostejen i kold ovn. Indstil på 175° og bag i ca. 1 time. Sluk ovnen og lad leverpostejen stå i ovnen i ca. 10 min.

Bagetid

Sæt leverpostejerne i kold ovn. Indstil på 175° og bag i ca. ½ time

Tips

Leverpostejen kan fryses inden bagning

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 15120 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 47,4 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 36 %
  • Fedt: 51 %
Print